Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Βλέπω και εγώ το θέμα-θέαμα των παράνομων μεταναστών στο κτίριο της Νομικής στη Σόλωνος και εξοργίζομαι.
'Οχι βέβαια με τους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα πάνω από 5 χρόνια χωρίς χαρτιά, χωρίς υπόσταση, χωρίς μέλλον. Που εργάζονται στα χωράφια σύγχρονων δουλεμπόρων για ένα κομμάτι ψωμί, που στοιβάζονται κατά δεκάδες κάθε βράδυ σε άθλια δωματιάκια για να κοιμηθούν, τα οποία και πληρώνουν χρυσά στους Έλληνες ιδιοκτήτες τους.
Όχι βέβαια γιατί φοβάμαι ότι θα βρωμίσουν το κτίριο ή θα μεταδώσουν ασθένειες στους περαστικούς (ναι ακούστηκε και αυτό). Έχω περάσει 5 χρόνια στο ίδιο κτίριο σαν φοιτητής και το έχω δει σε πολύ χειρότερη κατάσταση, με ευθύνη των φοιτητικών παρατάξεων.
Εξοργίζομαι με τις δήθεν αριστερές δυνάμεις που ενώ πλασάρουν τον εαυτό τους σαν υπερασπιστή των δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών, στην ουσία εξελίσσονται στους χειρότερους εκμεταλλευτές τους. Γιατί επέλεξαν να στήσουν ένα επικοινωνιακό πανηγύρι στις πλάτες απελπισμένων ανθρώπων. Γιατί για να πιάσουν στασίδι στα δελτία ειδήσεων των οκτώ, έβαλαν τους ανθρώπους αυτούς στο στόχαστρο της συντηρητικής και φοβισμένης κοινής γνώμης. Επέλεξαν να τους θυσιάσουν στο βωμό των εντυπώσεων.
Εξοργίζομαι γιατί έδωσαν την ευκαιρία στους καθηγητάδες-εισαγγελείς-δημοσιογράφους (Πρετεντέρης κ σια) να παραδίδουν μαθήματα δημοκρατίας.
Εξοργίζομαι γιατί έδωσαν ξανά την ευκαιρία στα γνωστά φασιστοειδή να ξεσαλώσουν εναντίον των μεταναστών και του πανεπιστημιακού ασύλου. Λειτουργώντας σαν τους χειρότερους προβοκάτορες έδωσαν το τέλειο άλλοθι και συνάμα την ευκαιρία στους φασίστες του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής, να ενδυθούν με τον μανδύα του υπερασπιστή της δημοκρατίας και της νομιμότητας.
Εξοργίζομαι γιατί εγώ μέσα σε μια άλλη αριστερά μεγάλωσα. Μια αριστερά που δεν την ενδιέφερε το ''φαίνεσθαι'' αλλά η ουσιαστική κοινωνική δράση. Που ήταν καθημερινά στο πλευρό των μειονοτήτων και των αδυνάτων, και όχι μόνο για όσο διαρκεί ένα link του δελτίου ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου