Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΚΙΝΗΜΑ ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'' Η ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ.... ΚΟΡΟΪΔΟΥ

Είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ''κίνημα''. Ενδύεσαι με τον μανδύα του επαναστάτη, εκμεταλλεύεσαι την γενική κοινωνική δυσαρέσκεια, βρίσκεις και ένα πιασάρικο θέμα και καθάρισες. Βρίσκεσαι λοιπόν στις εθνικές οδούς να σηκώνεις μπάρες διοδίων, και  στους σταθμούς των μέσων συγκοινωνίας να καταστρέφεις ακυρωτικά μηχανήματα.
Ποιά είναι όμως τα αποτελέσματα της δράσης σου;
Στις εθνικές οδούς αυτοί που δεν πληρώνουν διόδια είναι κυρίως οδηγοί φορτηγών που μεταφέρουν προϊόντα. Στην τιμή όμως των προϊόντων αυτών έχουν ενσωματώσει το κόστος των διοδίων, με αποτέλεσμα την αισχροκέρδεια εις βάρος των καταναλωτών. Των κορόιδων δηλαδή.
Παράλληλα η μη πληρωμή των διοδίων στερεί την βασική πηγή πληρωμής χιλιάδων εργαζομένων στα έργα των εθνικών οδών.
Πρόσφατα είδα στο youtube ένα video απο τις κινητοποιήσεις σε κάποιο σταθμό διοδίων. Μέλη του ''κινήματος'' είχαν ανεβάσει τις μπάρες και χαιρετούσαν με το σήμα της νίκης τα αυτοκίνητα που περνούσαν ελεύθερα. Ένας οδηγός μιας porche cagien έβγαλε το χέρι από το παράθυρο και τους χαιρέτισε κάνοντας και αυτός το σήμα της νίκης....όταν το κεφάλαιο συμφιλιώνεται με την επανάσταση..
Στον χώρο των συγκοινωνιών η μη πληρωμή εισιτηρίου οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση των ελλειμμάτων τα οποία καλούνται και πάλι τα κορόιδα να την πληρώσουν, λόγω της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου. Τα τελευταία χρόνια το 60% των επιβατών δεν πλήρωναν εισιτήριο. Το μάρμαρο βέβαια το πληρώνουν εκείνοι που σέβονται την δημόσια περιουσία, που δεν είναι τζαμπατζήδες.
Όλα αυτά βέβαια είναι εύκολο να τα κάνεις γιατί μένεις ατιμώρητος (έως τώρα τουλάχιστον).
Δεν σε είδα να πηγαίνεις σε αλυσίδες super-market που φτιάχνοντας kartel αισχροκερδούν εις  βάρος των καταναλωτών, και να λες ''δεν πληρώνω''
Δεν σε είδα να πηγαίνεις σε βενζινάδικα που πωλούν την βενζίνη για χρυσάφι και να λες ''δεν πληρώνω''
Ακόμα και το πιο απλό, δεν σε είδα να πηγαίνεις σε καφετέρια και να λες ''δεν πληρώνω'' όταν σου χρεώνουν τον καφέ 6 και 7 ευρώ. Ρουφάς το καλαμάκι και δεν βγάζεις μιλιά.
Δεν σε είδα λοιπόν σε αυτά τα μέρη γιατί εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα
Και γιατί εσύ  είσαι απλά τζαμπατζής και επαναστάτης του γλυκού νερού....

4 σχόλια:

  1. Μιλάς σοβαρά τώρα; Καταρχήν παραπληροφορεί το άρθρο καθότι δεν είναι ΜΟΝΟ οι φορτηγατζήδες που δεν πληρώνουν, αλλά ένα μεγάλο μέρος (αναλογικά με τα προηγούμενα χρόνια) των ανθρώπων που πραγματικά δε θέλουν να είναι οι μαλάκες της υπόθεσης.
    Και το "Δεν πληρώνω" αφορά τα διόδια; Ως που το έχεις ψάξει; Τράβα πλήρωσε το χαράτσι και τη κάθε παπαριά που σου πετάνε στη μούρη όλοι αυτοί εκεί που "κάποιοι" τους ψηφίζουν.
    Να πληρώσω ποιον και γιατί; Για να μην αυξήσω το έλλειμμα; ΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ! Θέλω να καταρρεύσει η οικονομία! Γιατί αυτή η οικονομία είναι η οικονομία των λίγων και όχι των πολλών. Μιλάς για Porche Cayene... Δεν είναι μειονέκτημα αυτού που επαναστατεί και δεν πληρώνει. Ο "ηλίθιος" της υπόθεσης είναι αυτός με τη Cayene Που δεν ξέρει/δεν έχει καταλάβει πως όταν λέμε δεν πληρώνω, εσύ μαλάκα καταναλωτή, που έχεις βάλει σκοπό της ζωής σου το αμάξι και το minimal σπίτι θα χάσεις τη ζωή μέσα από τα χέρια σου. Γιατί αυτό που θέλει ο κάθε ένας που "δεν πληρώνει" είναι μια πιο απλή και λιτή ζωή, βασιζόμενη στις αξίες. Τα λ7, μπορούν κάποιοι να τα βάλουν εκεί που ξέρουν.
    Και βασικά δεν ξέρω αν έχει νόημα όλο αυτό... Το να συζητάς με ανθρώπους που ξέρουν πόσο κάνει ο καφές έξω, είναι μάλλον ανώφελο! Και το λέω αυτό, γιατί εγώ δεν πίνω καφέ έξω. Δεν ξέρω πόσο κοστίζει και δε με νοιάζει να το μάθω. Μήπως κι εγώ συμβάλω στο να χάσουν τη δουλειά τους σερβιτόροι;
    Ο antouan, που έγραψε αυτό το άρθρο και μάλιστα με περίσσιο ζήλο, θα ήθελα αν θέλει και ο ίδιος να έρθει σε επαφή μαζί μου... Κι αυτό γιατί αφενός θέλω να πειστώ ότι πρόκειται για έναν κοινό βιοπαλαιστή, όπως οι περισσότεροι από εμάς (όσοι νομίζουν ότι προβοκάτορες υπάρχουν μόνο στις πλατείες είναι γελασμένοι), αφετέρου γιατί θα ήθελα να ανταλλάξουμε απόψεις βάση γεγονότων και αποδείξεων! Το να πετάει ο καθένας (συμπεριλαμβανομένου κι εμού) το λόγο του χωρίς επιχειρηματολογία, είναι ανούσιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέραν του αν συμφωνώ ή όχι με την συγκεκριμένη αντίδραση ... θα σου θυμίσω ότι:
    1. Τα διόδια όταν τα παρέλαβε ιδιώτης ... ανέβασε την τιμή 90%. Θυμάσαι να είχε ποτέ τέτοιο ποσοστό αύξησης, κάποιος εργαζόμενος;
    2. Με τις ευλογίες του κράτους, πληρώνεις 3 ευρώ για έναν μονόδρόμο (Κόρινθο-Πάτρα) στο μεγαλύτερο μέρος του και στο μοναδικό σημείο που μπορείς να κάνεις προσπέραση σε κάποιο φορτηγό, μετά από το σπάσιμο νεύρων του να ταξιδεύεις 35-40 χιλιόμετρα σε "Εθνική οδό" .... σε περιμένει το περιπολικό για να σε γράψει ..... λόγω υπερβολικής ταχύτητας!!! Ξέρεις πολλά ευρωπαικά κράτη, που να συμβαίνει κάτι τέτοιο;
    3. Το πόσο θα πληρώσω για τρόφημα, καφέ κλπ. μπορώ να το επιλέξω (ΔΕΝ μου το επιβάλει κάποιος με το "έτσι θέλω") διαλέγοντας μέσω των τιμών του super Market ή του Cafe κι' αν δεν γουστάρω να τα δώσω ... τον πίνω σπίτι μου!!!!
    Να σου θυμίσω ότι είναι καθήκον και υποχρέωση άλλων, να μας προστατεύσουν από τα cartel του κάθε είδους ... αλλά έχουν άλλες "καλύτερες" ασχολείες.
    4. Τζαμπατζίδες είναι αυτοί που αγοράζουν αυτοκίνητο με τα λεφτά μας (χωρίς να μας ρωτήσουν ποιό μοντέλο διαλέγουμε), τους πληρώνουμε τα καύσιμα για να βολτάρουν (χωρίς να μας ζητάνε έγκριση για τις διαδρομές) και το αλλάζουν όποτε θέλουν, χωρίς να μας ρωτήσουν ΑΝ συμφωνουμε.
    5. Χάλασες φαιά ουσία ... για να καταλήξεις σε αυτό το σκεπτικό ή παπαγαλίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα απαντήσω λοιπόν πρώτα στον Ανωνυμο. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που τα χάλια της συγκεκριμένης Εθνικής Οδού που αναφέρεις, τα θυμήθηκαν κάποιοι τώρα. Τα τελευταία 10 χρόνια τα ίδια χάλια υπάρχουν. Στο κείμενο που έγραψα ήθελα να καταθέσω την βαθιά μου δυσπιστία για τα κίνητρα των ανθρώπων που βρισκονται πίσω απο αυτό το ''κίνημα''. Η άποψή μου είναι οτι είναι πολιτικά καθοδηγούμενο. Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης είναι πολύ εύκολο να φορέσεις τον μανδύα του επαναστάτη και να παρασύρεις κόσμο, επιλέγοντας ένα θέμα που αφορά την τσέπη του
    Το πόσο υποκριτικό είναι το επιχείρημα οτι το ''κίνημα'' αγωνίζεται για να μην πληρώνουμε διόδια για κακούς δρόμους φαίνεται απο το γεγονός οτι έχει κλείσει και διόδια της Αττικής Οδού.Απλά είναι μια πολύ καλή πρόφαση για κάποιους που προσπαθούν να εκμεταλευτούν την κοινωνική οργή για δικούς τους σκοπούς.
    Αναρωτιέμαι που ήταν όλοι αυτοί την προηγούμενη δεκαετία ή και παλαιότερα, όταν έμπαιναν οι βάσεις της διαφθοράς που οδήγησε στην σημερινή κρίση. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.Θυμάμαι οτι ήμασταν μια χούφτα άνθρωποι όταν κατεβαίναμε στους δρόμους να διαμαρτυρυθούμε.Τότε οι τσέπες ήταν γεμάτες και τα στομάχια χορτάτα,οπότε κανείς δεν μιλούσε.
    Δεν είμαι, απο ιδεολογία, αντιθετος στα κινήματα κοινωνικής αντίδρασης, Το αντίθετο.Αρνούμαι όμως να πέσω θύμα imitation επαναστατών και ''κινημάτων'' που παπαγαλίζουν λόγια και δρούν με βάση σχέδια κατασκευασμένα σε κομματικά γραφεία.
    ANTOUAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στον Nick
    Λες οτι επιθυμείς την κατάρρευση του οικονομικού συστήματος. Ελπίζω εκτός απο την συνηθισμένη επαναστατική ρητορεία να έχεις και μια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση σχετικά με το τι θα το αντικαταστήσει. Σε αντίθετη περίπτωση οι μόνοι ζημιωμένοι απο το χάος που θα επακολουθήσει θα είναι οι λιγότερο προνομιουχοι. Η οικονομικοι ολιγαρχια έχει κάνει τα κουμάντα της.
    Εχω μάθει να σέβομαι τις αντίθετες απόψεις, χωρίς να χαρακτηρίζω προβακάτορες όσους διαφωνούν μαζί μου.
    Σίγουρα δεν θα δώσω πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, και οικονομικής κατάστασης για να αποδείξω σε κάποιον οτι δεν είμαι προβοκάτορας..
    antouan

    ΑπάντησηΔιαγραφή