Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΚΙΝΗΜΑ ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'' Η ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ.... ΚΟΡΟΪΔΟΥ

Είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ''κίνημα''. Ενδύεσαι με τον μανδύα του επαναστάτη, εκμεταλλεύεσαι την γενική κοινωνική δυσαρέσκεια, βρίσκεις και ένα πιασάρικο θέμα και καθάρισες. Βρίσκεσαι λοιπόν στις εθνικές οδούς να σηκώνεις μπάρες διοδίων, και  στους σταθμούς των μέσων συγκοινωνίας να καταστρέφεις ακυρωτικά μηχανήματα.
Ποιά είναι όμως τα αποτελέσματα της δράσης σου;
Στις εθνικές οδούς αυτοί που δεν πληρώνουν διόδια είναι κυρίως οδηγοί φορτηγών που μεταφέρουν προϊόντα. Στην τιμή όμως των προϊόντων αυτών έχουν ενσωματώσει το κόστος των διοδίων, με αποτέλεσμα την αισχροκέρδεια εις βάρος των καταναλωτών. Των κορόιδων δηλαδή.
Παράλληλα η μη πληρωμή των διοδίων στερεί την βασική πηγή πληρωμής χιλιάδων εργαζομένων στα έργα των εθνικών οδών.
Πρόσφατα είδα στο youtube ένα video απο τις κινητοποιήσεις σε κάποιο σταθμό διοδίων. Μέλη του ''κινήματος'' είχαν ανεβάσει τις μπάρες και χαιρετούσαν με το σήμα της νίκης τα αυτοκίνητα που περνούσαν ελεύθερα. Ένας οδηγός μιας porche cagien έβγαλε το χέρι από το παράθυρο και τους χαιρέτισε κάνοντας και αυτός το σήμα της νίκης....όταν το κεφάλαιο συμφιλιώνεται με την επανάσταση..
Στον χώρο των συγκοινωνιών η μη πληρωμή εισιτηρίου οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση των ελλειμμάτων τα οποία καλούνται και πάλι τα κορόιδα να την πληρώσουν, λόγω της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου. Τα τελευταία χρόνια το 60% των επιβατών δεν πλήρωναν εισιτήριο. Το μάρμαρο βέβαια το πληρώνουν εκείνοι που σέβονται την δημόσια περιουσία, που δεν είναι τζαμπατζήδες.
Όλα αυτά βέβαια είναι εύκολο να τα κάνεις γιατί μένεις ατιμώρητος (έως τώρα τουλάχιστον).
Δεν σε είδα να πηγαίνεις σε αλυσίδες super-market που φτιάχνοντας kartel αισχροκερδούν εις  βάρος των καταναλωτών, και να λες ''δεν πληρώνω''
Δεν σε είδα να πηγαίνεις σε βενζινάδικα που πωλούν την βενζίνη για χρυσάφι και να λες ''δεν πληρώνω''
Ακόμα και το πιο απλό, δεν σε είδα να πηγαίνεις σε καφετέρια και να λες ''δεν πληρώνω'' όταν σου χρεώνουν τον καφέ 6 και 7 ευρώ. Ρουφάς το καλαμάκι και δεν βγάζεις μιλιά.
Δεν σε είδα λοιπόν σε αυτά τα μέρη γιατί εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα
Και γιατί εσύ  είσαι απλά τζαμπατζής και επαναστάτης του γλυκού νερού....